2023 Best China Laser Equipment Manufacturer, looking for wholesalers, agents all over the world.

Ласерска машина за чистење

Ласерска машина за чистење

downloadLoadImg

 

 

1, Чистење во електронската индустрија

Електронската индустрија ќе го користи ласерот за отстранување на оксидот, електронската индустрија е погодна за употреба на ласер за отстранување на оксидот.Во колото пред заварување, игличките на компонентата мора да бидат темелно деоксидирани за да се обезбеди ефективност на електричниот контакт, во процесот на деконтаминација, исто така, не може да ги оштетат игличките.Ласерското чистење може да ги исполни барањата за употреба, и високата ефикасност, иглата треба само еднаш да го зрачи ласерот.

Производи поврзани со апликација:

Рачен ласерски чистач со влакна со WSX систем

Машина за ласерско чистење со голем формат

Рачна машина за чистење со ласерски влакна со системот Руида

Машина за пулсно ласерско чистење

Пренослива машина за чистење со ласерски влакна

 

2, за лемење и заварување за да се направи предтретман

Подготовката за ласерско заварување е една од многуте примени на ласерското чистење кое помага да се отстранат црните и обоените метали, лубрикантите и другите загадувачи од металните и алуминиумските површини како подготовка за висококвалитетно заварување.Исто така, обезбедува мазни и непорозни завари за лемење.

Производи поврзани со апликација:

Рачен ласерски чистач со влакна со WSX систем

Машина за ласерско чистење со голем формат

Рачна машина за чистење со ласерски влакна со системот Руида

Машина за пулсно ласерско чистење

Пренослива машина за чистење со ласерски влакна

 

3, Чистење на калапи

Чистењето на калапи за гуми за време на производството мора да се направи брзо и сигурно за да се заштеди време на застој.Како ласерско чистење метод достапни оптички влакна врска и светлината ќе доведе до мувла мртви краеви или не е лесно да се чисти делови на чистење, така што употребата на удобен и удобен.

Производи поврзани со апликација:

Рачен ласерски чистач со влакна со WSX систем

Машина за ласерско чистење со голем формат

Рачна машина за чистење со ласерски влакна со системот Руида

Машина за пулсно ласерско чистење

Пренослива машина за чистење со ласерски влакна

 

4, Чистење на старата боја на авионот

Авионот работи одредено време, површината на авионот треба да се пребојува, тогаш треба да се најде начин да се отстрани старата облога на боја, традиционалниот метод на боја за механичко чистење е лесен за оштетување на металната површина на авионот, што носи скриени опасности до летот на авионот.Употребата на машина за чистење нема да ја оштети површината. 

Производи поврзани со апликација:

Рачен ласерски чистач со влакна со WSX систем

Машина за ласерско чистење со голем формат

Рачна машина за чистење со ласерски влакна со системот Руида

Машина за пулсно ласерско чистење

Пренослива машина за чистење со ласерски влакна

 

5, Локално отстранување на облогите

Ласерското чистење може да биде во автомобилската и другите индустрии, да се отстранат премази и бои, додека се одржува интегритетот на материјалот на подлогата.

Производи поврзани со апликација:

Рачен ласерски чистач со влакна со WSX систем

Машина за ласерско чистење со голем формат

Рачна машина за чистење со ласерски влакна со системот Руида

Машина за пулсно ласерско чистење

Пренослива машина за чистење со ласерски влакна

 

Поврзани производи


WhatsApp онлајн разговор!