Вести

Како да ја одржувате рачната машина за ласерско заварување?

Ласерска машина за заварување со влакнастана важна производствена опрема за производствени компании, како еден вид опрема со висока прецизност, мора да обрнат внимание на одржување.Така, секојдневната примена и заштитата на машината за заварување со ласерски влакна мора да се врши со професионално учење и обука на персоналот за извршување на вистинската операција, во спротивно лесно е да се предизвикаат очигледни човечки фактори на уништување.Покрај тоа, во врската за одржување, мора да обрнеме внимание и на следните аспекти.

csd

1. Редовно одржувајте ја рачната машина за ласерско заварување.На пример, проверете дали вентилаторот за ладење се ротира непречено кога е вклучена машината, дали има ненормални вибрации, звук и мирис, дали има истекување на гас и дали спојот на жицата за заварување и изолацијата се обвиткани.Без разлика дали има лабавост или лупење, дали има некаков ненормален феномен на загревање во електричната жица за врзување на заварувањето и секој дел од жици.

⒉ Бидејќи заварувањето е принудно воздушно ладење, лесно е да се вдишува прашина од околината и да се акумулира во машината.Затоа, можеме да користиме чист и сув компримиран воздух за чистење на прашината во внатрешноста на машината за заварување.Особено, деловите како што се трансформаторите, реактивните намотки и намотките помеѓу намотките и енергетските полупроводници треба посебно да се чистат.

3. Редовно проверувајте ги деловите за жици на жиците за напојување.Проверете дали приклучоците на влезната и излезната страна, како и деловите за ожичување на надворешните жици и деловите за ожичување на внатрешните жици се лабави.

4. Долготрајната употреба на машината за заварување неизбежно ќе предизвика лушпата да се деформира поради контакт, да се рѓосува и оштети, а ќе се истрошат и внатрешните делови.Затоа, за време на годишното одржување и проверка, потребно е да се заменат неисправните делови, да се поправи лушпата и да се влоши изолацијата.Сеопфатни работи за поправка како што се засилување на делови.Замената на неисправните делови треба да се замени со нови производи одеднаш за време на одржувањето за да се обезбеди работата на машината за заварување.

Jinan Gold Mark CNC Machinery Co., Ltd.е високотехнолошка индустриска компанија специјализирана за истражување, производство и продажба на машините како што следува: Ласерски гравер, машина за обележување на ласерски влакна, CNC рутер.Производите се широко користени во рекламна табла, занаети и обликување, архитектура, печат, етикета, сечење дрво и гравирање, украсување на камен, сечење кожа, индустрии за облека итн.Врз основа на апсорпција на меѓународната напредна технологија, на клиентите им обезбедуваме најнапредно производство и совршена услуга по продажбата.Во последниве години, нашите производи се продаваат не само во Кина, туку и до Југоисточна Азија, Блискиот Исток, Европа, Јужна Америка и други прекуокеански пазари.

Email:   cathy@goldmarklaser.com

WeCha/WhatsApp: +8615589979166


Време на објавување: Мар-21-2022