Вести

Што е машина за чистење со пулсен ласер?

Пулсен ласерски машина за чистењекористи импулсни ласерски зраци за отстранување на загадувачите,'рѓа, облоги или други супстанции одповршинана предмети.Работи со емитување кратки и интензивни импулси на ласерска светлина кои ја погодуваат површината и комуницираат со загадувачите, предизвикувајќи нивно испарување или отцепување.

Предности:

Безконтактно чистење: елиминирање на потребата од физички контакт кој потенцијално може да ја оштети површината што се чисти.Ова го прави погоден за деликатни или чувствителни материјали.

Прецизност: Може да ги отстрани загадувачите без да влијае на околните области, обезбедувајќи високо ниво на контрола и минимална штета.

Брзо и ефикасно: способно брзо да отстранува разни видови загадувачи, како што се 'рѓа, боја или нечистотија.Тој нуди висок квалитет на чистење, оставајќи гоповршиначиста и без остатоци.

Одржливост на животната средина: Не е потребно хемиско средство за чистење и не се произведува отпадна течност за чистење.Загадувачките честички и гасови генерирани за време на процесот на ласерско чистење може едноставно да се соберат и прочистат со пренослив издувен вентилатор за да се избегне загадување на животната средина.

Ниски трошоци за одржување: Нема потрошувачка за време на употребата на машината за ласерско чистење, а оперативните трошоци се ниски.Во подоцнежната фаза, само леќата треба редовно да се чисти или заменува.Трошоците за одржување се ниски и речиси без одржување.

Апликации:

Воздухопловна: За чистење на компоненти на авиони, мотори и опрема за слетување.

Рударство и нафта и гас: Отстранување на нечистотија, бигор и корозија од опремата за дупчење, цевките и резервоарите за складирање.

Производство на плоча за печатено коло: Чистење на ПХБ за отстранување на остатоци од флукс и други загадувачи.

Стакло и керамика: Отстранување на дамки, премази и нечистотија од стакло, керамика и керамички премази.

Истражување и лаборатории: Чистење на лабораториска опрема, примероци и површини без употреба на хемикалии.

Генерирање на електрична енергија: Одржување и чистење на компонентите на електраната како што се турбините и генераторите.

Архитектура и градежништво: Реставрација и чистење на историски згради, фасади и архитектонски елементи.

Производство на медицински уреди: стерилизирање и чистење на медицинска опрема без оштетување.

acdsv (1)
acdsv (3)
acdsv (2)
acdsv (1)

Jinan Gold Mark CNC Machinery Co.,Ltd. е високотехнолошка индустриска компанија специјализирана за истражување, производство и продажба на машините како што следува: Ласерски гравер, машина за обележување на ласерски влакна, CNC рутер.Производите се широко користени во рекламна табла, занаети и обликување, архитектура, печат, етикета, сечење дрво и гравирање, украсување на камен, сечење кожа, индустрии за облека итн.Врз основа на апсорпција на меѓународната напредна технологија, на клиентите им обезбедуваме најнапредно производство и совршена услуга по продажбата.Во последниве години, нашите производи се продаваат не само во Кина, туку и до Југоисточна Азија, Блискиот Исток, Европа, Јужна Америка и други прекуокеански пазари.

Email:   cathy@goldmarklaser.com

WeChat/WhatsApp: 008615589979166

acdsv (5)

Време на објавување: 28 февруари 2024 година