Вести

Секојдневни мерки на претпазливост за одржување на машината за ласерско сечење со влакна

Секојдневно одржување и мерки на претпазливост заласерски машини за сечење влакнакако што е тешката опрема со висока моќност е премногу важна, бидејќи машината за сечење влакна со ласерски влакна помалку од десетици илјади долари повеќе од стотици илјади долари, нејзините перформанси имаат директно влијание врз продуктивноста на бизнисот, а исто така ги минимизираат трошоците.Следува следновоЗлатна ознакада се разберат размислувањата за рутинско одржување на машината за ласерско сечење со влакна.

Секојдневни мерки на претпазливост за одржување на машината за ласерско сечење со влакна

1. И ласерот и машината за ласерско сечење треба да се чистат секојдневно за да бидат чисти и уредни.

2. Проверете дали оските X, Y и Z на машината може да се вратат во почетната положба, ако не, тогаш проверете дали положбата на домашниот прекинувач не е поместена.

3. Синџирот за влечење на згура на машината за ласерско сечење треба да се исчисти.

4. Навремено исчистете ги лепливите работи на филтерот на излезот за воздух за да се осигурате дека вентилациониот канал е мазен.

5. Млазниците за ласерско сечење треба да се чистат на секои 1 час работа и да се менуваат на секои 2-3 месеци.

6. Исчистете ја леќата за фокусирање, чувајте ја површината на објективот без остатоци и заменете ја еднаш на секои 2-3 месеци.

7. Проверете ја температурата на водата за ладење, температурата на ласерскиот влез треба да се одржува помеѓу 19℃-22℃.

8. Исчистете ја прашината на ладилникот за вода и ладилникот за замрзнување, за да се обезбеди ефикасност на дисипација на топлина треба да се исчисти од прашина.

9. Често проверувајте го работниот статус на регулаторот на напонот и следете дали влезниот и излезниот напон се нормални.

10. Следете и проверете дали прекинувачот на портата за механичка светлина на ласерот е нормален.

11. Помошниот гас е излезен гас под висок притисок, при користење на гас внимавајте на околината и личната безбедност.

Секојдневни мерки на претпазливост за одржување на машината за ласерско сечење со влакна1

Секоја машина за ласерско сечење е опремена со „прирачник за одржување“, многу корисници не посветуваат доволно внимание на тоа.Опремата содржи механички и електрични компоненти на животот на опремата ќе биде под влијание на околината (повеќе прашина, чад), но исто така е склона кон стареење, па дури и неуспех.Покрај тоа, разумното одржување на околината околу машината за ласерско сечење влакна е исто така многу важно, секојдневното, неделното и месечното одржување на опремата според „прирачникот за одржување“ редовно (отстранување прашина, полнење гориво), ефикасно ќе го намали влијанието на опкружување на компонентите, за да можат долгорочно да работат ефикасно и без проблеми.

Jinan Gold Mark CNC Machinery Co., Ltd. е високотехнолошка индустриска компанија специјализирана за истражување, производство и продажба на машините како што следува: Ласерски гравер, машина за обележување на влакна со ласер, CNC рутер.Производите се широко користени во рекламна табла, занаети и обликување, архитектура, печат, етикета, сечење дрво и гравирање, украсување на камен, сечење кожа, индустрии за облека итн.Врз основа на апсорпција на меѓународната напредна технологија, на клиентите им обезбедуваме најнапредно производство и совршена услуга по продажбата.Во последниве години, нашите производи се продаваат не само во Кина, туку и до Југоисточна Азија, Блискиот Исток, Европа, Јужна Америка и други прекуокеански пазари.

Email:   cathy@goldmarklaser.com
WeCha/WhatsApp: +8615589979166


Време на објавување: јули-03-2021 година